Waxen & Epileren

Waxen & Epileren

Bij deze beautybehandeling wordt er ongewenst haar verwijderd door er warme ontharingswas met een spatel op te strijken, het te laten stollen en daarna het eraf te trekken. Soms wordt dit ervaren als pijnlijk, maar lang niet door iedereen. Bij het waxen van de wenkbrauwen worden ook de donshaartjes verwijderd. Hierdoor ogen de wenkbrauwen strakker. Eventuele overige haartjes worden verwijderd met een pincet en dat heet epileren. Door de wenkbrauwen van te voren goed uit te meten wordt de perfecte vorm van je wenkbrauw aangehouden met het verwijderen van de haren. Waxen wordt ook wel harsen genoemd.

Waxen

Wanneer wordt waxen afgeraden?

Als je van plan bent vlak voor of na de behandeling onder de zonnebank te gaan

Als je zelfbruiningsproducten gebruikt

Als je medicijn reaccutane tegen acne gebruikt

Als je A-zuur cremes gebruikt

Als je de afgelopen 2 weken microdermabrasie, een laser behandeling of fruitzuurpeeling hebt gehad

Wist je dat?

Naast het waxen en epileren van de wenkbrauwen kunnen ze ook geverfd worden. Dit wordt gedaan door speciale wenkbrauwverf te mixen met peroxide en dit vervolgens op de wenkbrauwen aan te brengen. Bij deze behandeling wordt de vorm van de wenkbrauwen (dus waar de wenkbrauw haartjes zitten) aangehouden. Zodra de wenkbrauwen gekleurd zijn zien ze er strakker en voller uit. De wenkbrauwverf kleurt alleen de haartjes en niet de huid en blijft tot 6 weken zichtbaar. Voor deze behandeling moet je 16 jaar en ouder zijn.

Nazorg

Het is belangrijk om na het verven van de wenkbrauwen 24 uur de wenkbrauwen niet nat te maken of er cremes op te smeren. Dit om het best gewenste resultaat te krijgen.